Bøf Rydberg er
svensk luksus-biksemad, der laves af godt oksekød. Desserten en frisk frugtsalat
med honning rørt yoghurt.
Bøf Rydberg
Arbejdstid: 30 min.
Stege/kogetid: 20 min. Kødet er fryseegnet. 4 personer
#
4 tykke oksebøffer
(evt. 500 g oksetyndsteg eller -mørbrad)
750 g kogte og
pillede kartofler
2 løg
25 g smør
1 spsk smør + 1 spsk
olie
salt og friskkværnet
peber
4 friske æggeblommer
200 g cremefraiche
18%
2 spsk grov sennep
Pynt: bredbladet
persille
*
Skær kødet og
kartoflerne i terninger på ca. 2x2x2 cm.
Pil løgene og hak
dem fint.
Steg løgene klare i
smør, skru op og brun kartoflerne sammen med løgene.
Steg kødterningerne
på en anden rygende varm pande med smør og olie, til det er brunt på alle
sider.
Bland kødet med
kartofler og løg og krydr med salt og peber.
Server Bøf Rydberg
med rå æggeblommer og cremefraiche rørt med sennep.
Pynt med persille.
Frugtsalat med honning-yoghurtcreme
Arbejdstid: 30 min.
4 personer
#
2 æbler
2 pærer
100 g mørke vindruer
2 appelsiner
2 bananer
200 g yoghurt
naturel 10% eller skyr
4-6 spsk flydende
honning
*
Vask æbler, pærer og
vindruer i koldt vand.
Skær æbler og pærer
i både og fjern kernehusene.
Skær vindruerne i
halve og fjern evt. kerner.
Skræl appelsiner og
bananer og skær alle frugterne i mindre stykker.
Bland sammen til en
salat og server med yoghurt eller skyr smagt til med honning.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin