Pizza i en ruf - Normalt er pizza ikke nogen hurtig ret,
fordi dejen helst skal have lov til at hæve. Her bringer vi imidlertid nogle
genveje til pizzafremstilling, så det går betydeligt hurtigere.
1 stor bund (til 2 personer) Tilberedningstid: ca. 25 min.
#
250 g (4 dl) hvedemel
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
3 spsk olie
1-1½ dl mælk
*
1. Bland hvedemel, bagepulver og salt i en stor skål.
Tilsæt olien og rør mælken i, lidt ad gangen. Det er ikke
sikkert, det hele skal i.
2. Ælt dejen, til den er smidig.
3. Rul den ud til en stor cirkel eller en firkant, der lægges
på en oliesmurt bageplade eller lægges i en stor metal-tærteform.
4. Pizzaen pensles med lidt olie, og fyldet (se forslag her
på siden) fordeles, inden den bages i ovnen ved 225 °C i ca. 15. min.
Variation:
Pizzabunde kan også laves af færdigkøbt gærdej til boller,
som fås i pakker fra køledisken.
Croissant dej kan IKKE bruges.
Skil bollerne ad og rul dem flade med kagerullen.
Pres dejstykker sammen, så de danner en stor cirkel, der
lægges på et stykke bagepapir på bagepladen.
Pizza- en skal ikke hæve, men kan fyldes og bages straks.
Fyld:
Italiensk pizzafyld
Skinke- og æggefyld
Pizza med blomkålscreme
Pizza med laks, fennikel og kartoffel
Vegetarpizza med rucola