Denne gryderet er tilberedt i en tagine, som er en
marokkansk gryde med et spidst låg med en lille skorsten. Retten kan sagtens
laves i en almindelig stegegryde.
4 personer. Arbejdstid: ca. 45 min. Stege-/kogetid: ca. 50
min. Fryseegnet
#
1 kylling eller hane på 1200-1500 g
0,1 g hel safran
1 tsk salt
1 glas hvidvin
2-3 løg
3-4 gulerødder
1 stor fennikel
1 dl olie
10 tørrede abrikoser
75-100 g hele, smuttede mandler
Tilbehør:
frisk koriander eller dild brød
*
Del kyllingen i 8 stykker: Skær vingerne af.
Skær lårene fra, og del dem i over- og underlår.
Skær bryststykkerne fra, og del dem i 2.
Knus safran og salt sammen i en morter (safran kan også
smuldres mellem fingrene).
Bland safran og salt i vinen, og lad det trække i mindst 10
min.
Pil løgene, og skær dem i både.
Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver.
Rens fennikelknolden, og skær den i både uden stok.
Brun kødstykkerne i varm olie i en tagine eller tykbundet
gryde.
Tilsæt løgene, og steg i nogle min. sammen med
kyllingestykkerne.
Tilsæt gulerod og fennikel, og steg det hele ved svag varme
i 5 min.
Tilsæt safran-vinblandingen, abrikoser og smuttede mandler.
Lad retten simre i ca. 30 min. under låg, til kyllingen er
gennemstegt.
Rør undervejs.
Smag til med salt og peber.
Server med brød og et godt drys friske korianderblade eller
dild.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin