3-4 flåede tomater, helst friske men dåsetomater kan bruges.
500 g friske champignon
3 spiseskefulde smør
2 spiseskefulde hvedemel
½ til 1 liter vand
salt eller en bouillon terning
peber
saften fra ½ citron
lidt hakket persille
lidt hakket bladselleri (kan udelades)
1 fed frisk hvidløg (kan udelades)
Rens og hak champignonerne. kom ca. 2 spiseskefulde smør i en gryde.
Når smørret er bruset af ristes de hakkede champignon til de er gyldne.
Kom tomaterne i kogende vand of pil dem derefter.
Tomaterne moses eventuelt i en blender.
Opløs melet i en halv kop vand og bland det med ½ liter vand i den
gryde du vil koge suppen i.
Tilsæt tomatpuré, champignon, salt eller bouillonterningen og den
hakkede selleri og kog i 5-10 minutter.
Tag gryden af varmen, tilsæt peber, persille og citronsaft og den sidste
skefuld smør.
Rør rundt og lad suppen hvile i et par minutter før den serveres.
Hertil serveres ristet lyst brød.