20 g smør
100 g hakket løg
3 stilke bladselleri skåret i skiver
100 g rød peberfrugt skåret i tern
1 rød chili peber friskhakket
4 fed hakket hvidløg
2 tsk cajun krydderiblanding
70 g tomatpure
2 laurbærblade
500 g pillede skaldyr efter eget valg
300 g røget laks i tern
5 dl ris
1 l fiskebouillon
1 tsk sød chilisauce
Salt
Peber, friskkværnet
Smelt smørret i en stor tykbundet gryde, og steg løget heri. Det må gerne være lidt gyldent. Tilsæt de øvrige grønsager, krydderiblandingen samt tomatpure, og lad det stege videre i 4 - 5 minutter. Når tomatpure svitses på denne måde, så får den en blødere og sødere smag.
Alle ingredienserne, undtaget den røgede laks, kommes nu i gryden og bringes i kog under omrøring. Skru ned på lavt blus og lad det simre under låg i 20 minutter. Efter 5 minutters hvilepause kommes laksen i og varmes med.
Jambalayaen serveres rygende varm. Hertil kan serveres en blandet grøn salat.