(2 personer)
Det er en dejlig forret serveret med brød med en god skorpe.
15 gr. valnødder
Olivenolie
30 gr. kruspersille
1 fed hvidløg
Salt
Friskkværnet peber
1 skalotteløg
1 kg blåmuslinger
1 fed hvidløg
1 ¾ dl tør hvidvin
Pasta
Rens muslingerne.
Sauter valnødder i olivenolie og kom dem i en foodprocessor sammen med al olien.
Kruspersille, hvidløg, salt, peber og 1 spsk olivenolie kommes ned til valnødderne og det hele blendes godt.
Sauter skalotteløg og 1 fed hvidløg i olivenolie. Kom salt og peber på og skru ned for varmen.
Tilsæt blåmuslingerne sammen med hvidvinen og damp dem under tætsluttende låg i 5 minutter ved middel varme.
Kom blåmuslingerne over i en skål, tag dem ud af skallerne og gem saften fra muslingerne.
Si saften i en si belagt med gaze.
Reducer saften fra muslingerne til en tredjedel.
Kom persillepestoen i væden og tilsæt muslingerne.
Serveres med pasta.