Iskold sommersuppe
med agurk, avocado og mynte er læskende på en varm sommerdag. Server med sprøde
hvidløgscroutoner og røget laks.
4 personer.
Arbejdstid: 30 min.
#
Agurkesuppe:
2 agurker
2 modne avocadoer
1 bundt dild
6 dl grønsagsbouillon
(afkølet)
2 dl yoghurt naturel
salt og peber
Hvidløgscroutoner:
3-4 spsk olie
1-2 fed hvidløg
8 skiver grovbrød
Tilbehør:
200 g røget laks eller
hellefisk
*
Vask agurken, og
skær den i terninger.
Skræl avocadoerne,
fjern stenene, og skær kødet i terninger.
Tag lidt dild fra
til pynt, og hak resten groft.
Blend agurk, avocado
og dild med bouillon og yoghurt til en fin purésuppe.
Smag til med salt og
peber.
Lad suppen blive
kold i køleskabet.
Rør olie med presset
hvidløg.
Pensl hvidløgsolie
på begge sider af brødskiverne, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Rist dem under
grillen i ovnen, til de er gyldenbrune på begge sider.
Skær dem i lange
tynde stave.
Skær røget laks i
strimler.
Anret den kolde
suppe i skåle eller glas, og drys fisk og dild på toppen.
Server med hvidløgs
croutoner.
TIP: Du kan servere
suppen med rejer i stedet for røget fisk.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin