Ingen påske uden æg: Navnet skidne æg er måske ikke så
appetitligt, men man skal ikke lade sig snyde, for retten er virkelig
velsmagende. Man kan roligt kalde retten for en ægte påskeklassiker, da den
traditionelt blev spist påskelørdag. Denne dag blev også kaldt skidne lørdag,
og her skulle man have noget nemt at spise, dadet var den store vaske- og
rengøringsdag mellem helligdagene. Deraf fik retten eftersigende sit navn.
Tilberedningstid: 25 min. Antal
portioner: 4 pers. Denne
opskrift er nem
# Ingredienser:
8 æg
1 l sødmælk
1 løg
3 laurbærblade
4 nelliker
1 spsk smør
1 spsk hvedemel
2 spsk fiskesennep
1 smule salt
1 smule peber
1 smule hakket persille
*
Fremgangsmåde
Begynd med at lave en bechamelsauce således:
Kom mælken i en gryde sammen med et par laurbærblade samt
det pillede løg, hvori der er stukket lidt nelliker.
Lad mælken koge op og simre ganske stille i nogle minutter,
og lad den så trække yderligere 10 minutter.
Smelt smørret i en anden gryde og kom melet i.
Lad det bage igennem under omrøring og tilsæt så den varme mælk
ad nogle omgange, mens der piskes kraftigt.
Lad saucen koge igennem og smag den så til med fiskesennep
samt salt og peber.
Kog æggene smilende ca. 6-7 minutter og pil dem.
Kom dem i et serveringsfad og overhæld dem med den lune
sennepssauce.
Drys med hakket persille og server med godt rugbrød.