1 kg hakket lammekød
1 revet løg
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt koriander
1 ½ spsk pinjekerne
citronbåde
salt, peber
Tilbehør: Pitabrød eller ris og salat.
* Tilberedning
Læg kødet i en skål.
Tilsæt revet løg, spidskommen, koriander, pinjekerner samt salt og peber.
Bland det godt sammen.
Tag en spiseskefuld kød og form det som en pølse.
Sæt pølserne på et spid og grill dem, til de er brune.
Server dem med citronbåde, pitabrød eller ris og salat.
INFO: Kofta er en familie af frikadelle- eller kødbrødretter,
der findes i det indiske subkontinent, sydkaukasiske, mellemøstlige, balkanske og
centralasiatiske retter. I den enkleste form består koftas af kugler af hakket
kød - normalt oksekød, kylling, lam eller fårekød eller en blanding - blandet
med krydderier og nogle gange andre ingredienser. De tidligste kendte
opskrifter findes i tidlige arabiske kogebøger og kræver lammekød.
Der er mange nationale og regionale variationer. Der findes også
vegetabilske versioner. Former varierer og inkluderer bolde, patties og
cylindre. Størrelser varierer typisk fra en golfbolds størrelse til en orange.