Krydrede kødboller
eller frikadeller er også populære under andre himmelstrøg. De tyrkiske
frikadeller kaldes köfte og er aflange kødboller med kogte ris, korender og
pinjekerner i farsen. En rå salat passer godt til den grillede smag.
Arbejdstid: 40 min.
Grill/stegetid: ca. 15 min. (+evt. optænding til grillen) 4 personer
#
250 g magert hakket
oksekød
250 g magert hakket
lamme- eller kalvekød
1 tsk salt
1 tsk stødt
spidskommen
1 æg
1 tsk sambal oelek
eller anden chilisauce
1 dl kogte ris
2 fed hvidløg
2 spsk pinjekerner
2 spsk korender
eller rosiner
ca. 1 dl vand
2-3 spsk olie
Rå salat:
8 tomater, evt. både
røde og gule
½ agurk
2 spsk hakket
bredbladet persille
2 tsk hakket frisk
mynte
2 spsk olie
1 spsk citronsaft
salt
Tilbehør: brød
*
1. Ælt kødet sammen
med salt, spidskommen og æg.
Tilsæt sambal oelek
eller chilisauce samt knust hvidløg, ris, pinjekerner og korender eller
rosiner.
Ælt farsen sammen
med vand og form 12-15 aflange köfte (som tykke pølser).
Læg dem på en
tallerken.
2. Varm en grill og
pensl köfte med olie, eller hæld olien i en dyb pande.
Grill eller steg köfte
på alle sider i alt ca. 15 min. ved middelstærk varme.
3. Skyl tomater og
agurk og skær dem i små terninger.
Bland dem med hakket
persille og mynte, olie og citronsaft.
Smag salaten til med
salt.
Server de
grillstegte köfte med salat og brød.