Der er ikke nogen grund til at vegetarer skal gå glip af alt det bedste grillmad. Disse burgere er så gode, at jeg er sikker på, at endda folk, der spiser kød vil blive misundelige. Hvem skal så spise alle burgerne med kød i?
Til 4 personer
1 løg, finthakket
25 g smør
1 fed hvidløg, presset
2 middelstore courgetter, skåret i små tern
225 g gulerødder, groftrevet
400 g kikærter på dåse, afdryppede og skyllede
75 g friske brødkrummer af brød lavet af usigtet hvedemel
2 spsk mild karrypasta eller Korma karrypasta
2 spsk knasende jordnøddesmør
blomme fra 1 middelstort æg
3 spsk hakket frisk persille
salt og friskkværnet sort peber
Til serveringen:
4 brød lavet af usigtet hvedemel eller ciabatta-brød, halverede
4 spsk mayonnaise
2 spsk hakket frisk koriander
et par sprøde, friske salatblade
2 tomater, skåret i tynde skiver
Svits løget i smørret i 5 minutter, til det er blødt og let brunet.
Tilsæt hvidløg, courgetter og gulerødder og svits i 5 minutter mere ved høj varme, til de er bløde.
Lad det køle af.
Blend kikærterne i en blender til en ensartet masse.
Skrab dem over i en skål og bland de stegte grønsager og de resterende ingredienser i.
Form blandingen til 4 x 10 cm flade runder skiver, enten med hånden eller ved at presse blandingen ind i en kageskærer.
Dæk til og lad køle af i mindst 2 timer, eller til det skal bruges.
Pensl ydersiden af hver burger med lidt olie og grill over mellemvarme kul i 6-7 minutter på hver side.
Rist brødene let med skærefladen nedad på grillen i et par minutter.
Bland mayonnaisen med korianderen og smør lidt på underdelen af hvert brød.
Dæk med salatbladene, sæt en burger ovenpå og afslut med et par skiver tomat og resten af mayonnaisen.