9 stk.
25 g gær
4 dl lunken vand
1 dl surmælksprodukt (yoghurt, kærnemælk eller cremefraiche)
1 tsk sukker
1 tsk salt
2 spsk olie
9 dl (ca. 500 g) hvedemel
evt. surmælk til pensling
Opløs gæren i vand.
Kom surmælk, sukker, salt og olie i. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt.
Ælt dejen godt og grundigt igennem.
Dæk dejen til med et fugtigt klæde eller husholdningsfilm, og lad den hæve 1 time.
Tænd Cobbgrillen op efter anvisningen med 6-7 stykker briketter.
Form ca. 9 boller, stil dem til hævning, til grillen er godt varm.
Pensl evt. bollerne.
Bag dem under låg 15-20 minutter på den ene side.
Vend dem, og bag dem tilsvarende tid på den anden side.
Bagetiden afhænger selvfølgelig af, hvor varm grillen er.
Tips: Det er en god ide at bage brød efter der har været grillet i Cobbgrillen, så den sidste varme fra kullene leverer frisk brød til morgenkaffen.
Er der ingen ovn om bord på båden, behøver det nu ikke nødvendigvis at afholde dig fra at få frisk brød.
Man kan godt bage boller på en stegepande eller endnu bedre som her i en Cobbgrill. Det er en lille handy combigrill, der både kan fungere som almindelig grill, men osså som wok og stegepande med tilhørende låg·
Denne type grill har den fordel, at den ikke bliver varm under bunden og derfor ikke er farlig at have stående på dækket af en træ- eller glasfiberbåd.