24 stk der kan opbevares i fryseren og tages ud dagen før de skal bruges. Så er de lige til at lægge i madpakken om morgenen.
#
Dej:
50 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk groft salt
2 spsk vindruekerneolie
ca. 500 g hvedemel - gerne pizzamel eller en blanding af hvedemel og durummel.
Fyld:
1 dåse koncentreret tomatpuré (ca. 70 g)
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
100 g kogt, finthakket skinke
2 røde peberfrugter i små tern (ca. 200 g)
1 finthakket løg (ca. 50 g)
100 g revet ost
*
Fyldet kan varieres med hakket, brunet oksekød - krydret med fx. salt, peber, løg og hvidløg.
Dej: Kom gæren i en skål og tilsæt det lunkne vand.
Rør til gæren er opløst.
Tilsæt salt og olie.
Rør ¾ af melet i med en grydeske.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt resten af melet i.
Ælt dejen godt igennem.
Rul den ud til en firkantet plade (ca. 35x40 cm).
Fyld: Rør tomatpuré, salt og peber sammen.
Smør blandingen på dejpladen og fordel også skinke, peberfrugt, løg og ost.
Rul dejpladen fra den lange side til en roulade.
Skub rouladen let sammen, så den måler 40 cm.
Skær den ud i 20 stykker.
Læg sneglene på bageplader med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i ca. 20 min. Bag sneglene midt i ovnen ved 200ºC i ca. 20 minutter.
Lad pizzasneglene køle af på en bagerist.
Pizzasneglene kan sagtens fryses.