25 g gær
3 dl vand
1 spsk olie
1 ½ tsk groft salt
1 ½ tsk sukker
50 g fuldkornshvedemel
ca ½ kg hvedemel
1 æg til pensling
birkes kommen og sesam
Udrør gæren i det lune vand og rør olien i.
Bland salt og sukker i fuldkornshvedemelet og rør det i gærvæden. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen til dejen kan æltes blank og smidig. Stil den til hævning ca 45 min på et lunt sted med en omvendt skål over.
Ælt dejen sammen og tag ⅓ del fra.
Rul resten til mindre, flade boller.
Pres hul et hul i nidten med fingrene.
Resten af dejen rulles til tynde dejsnore som lægges om bollerne, så de deles i fire.
Lad brødene efterhæve 15 min.
Pensl med æg og drys skiftevis med kommen, sesam og birkes.
Bag brødene ved 225°C i ca 15 min.