Brød
3 dl lunkent vand
1 bæger kvarg 5+ (200 g)
1 ½ tsk salt
1 spsk olie
100 g (1 ½ dl) safir fuldkornshvedemel
80 g (1 dl) Natura hel boghvede
ca. 400 g (6 ⅔ dl) safir extra hvedemel
pynt:
Æg til pensling
fuldkornshvedemel
et lille hjerte af pap
Gæren røres ud i vandet. De øvrige ingredienser tilsættes. Dejen æltes meget godt igennem, til den er smidig. Stilles lunt til hævning, dækket med et klæde ca. 1 time. Dejen slås ned, og rulles ud 2 ½ -3 cm tyk. Stikkes ud som hjerter med en form eller skæres efter en skabelon. Efterhæves ca. 30 min. pensles med sammenpisket æg, læg det lille hjerte på, drys med fuldkornshvedemel og fjern hjertet igen.
Bagetid: ca. 20 min. ved 200° på midterste ovnribbe.