Dej:
175 g smør
200 g melis
knap 1 ½ dl mørk farin
1 ½ dl sur mælk eller fløde
150 g hvedemel
1 strøget tsk bagepulver
1 lille tsk salt
75 g hakkede nøddekerner
75 g hakkede rosiner
2 æg
Glasur:
150 g smør
½ dl mælk
1 dl mørk farin
150 g sigtet flormelis
Pynt: Valnødder
Først røres smør og de to slags sukker blødt, og heri de hele to æg. Derpå hvedemel, bagepulver, salt, hakkede nøddekerner og rosiner, og til sidst den sure mælk eller fløde.
Dejen røres hurtig sammen med en ske og håndkraft.
Kommes i en velsmurt form (ca 1 ½ l) drysset med rasp og bager på nederste rille ved 200°C i ca 50 min.
Prøv med en tandstikker og se om kagen er gennembagt.
Kog imens den lidt specielle glasur, der smager som karamel.
I en gryde smelter smør og mørk farin, og dette koger med mælken i ca 3 min.
Det er svært at sige helt præcis, men glasuren skal være tyk, næsten som en stuvning.
Tages fra varmen; heri røres det sigtede flormelis, glasuren afsvaler og skal hældes kold over den bagte kage, der pyntes med valnøddekerner.
Er glasuren for tynd, løber den af kagen og skal så koge lidt længere. Kagen er pragtfuld og kan fryses, men uden glasur.