(8 små brød)
Dette brød bliver dejlig fugtigt og helt orange af den revne gulerod. Guleroden kan erstattes med andre former for rodfrugter.
2 dl fintreven gulerod
2 tsk salt
50 g gær
4 dl skummetmælk, tempereret
175 g rugmel
75 g smør eller margarine
425-550 g hvedemel
Bland de revne gulerødder med salt, og lad dem stå nogle minutter. Rør gæren ud i mælken. Tilsæt først rugmel og rør rundt, derefter gulerødderne, der nu har fået tid til at danne lidt væske. Tilsæt halvdelen af hvedemelet. Rør fedtstoffet i sammen med mere hvedemel, indtil dejen samler sig og bliver smidig. Det er bedst at bruge en køkkenmaskine.
Lad dejen hæve i 15 min., før den formes til 8 små, runde brød. Rul de små brød ud til flade cirkler på ca. 15 cm i diameter. Læg dem på en smurt bageplade, og lad dem hæve til dobbelt størrelse.
I mellemtiden tændes ovnen på 250°. Bag de flade brød midt i ovnen, til de har fået en fin gylden farve. Det tager ca. 8-10 min. Til sidst pensles brødene med mælk og køler af under et klæde.
Serveringsforslag:
Man kan også lave en rigtig grønsagsbolle. Smør et gulerodsbrød med lidt mayonnaise, strimlet salat og tomat og champignon i skiver. En sund mad, der mætter godt.