1 pk gær
½ dl olivenolie
2 ½ tsk salt
1 ½ dl valsede byggryn ( eller havregryn ) ½ kg fuldkornshvedemel
6 dl lunken vand
1 dl syrnet mælkeprodukt
1 dl hakkede græskarkerner
½ dl hakkede nødder valgfri sort
2 revne gulerødder
1 dl hakket squash
3 spsk hybenpulver
hvedemel
Udrør gær i vand og surmælksprodukt, tilsæt salt, olie, hybenpulver, byggryn, nødder, græskarkerner, gulerødder, squash og fuldkornshvede.
Rør godt sammen, gerne på maskine i 5 min.
Tilsæt så meget hvedemel at konsistensen er som grød.
Sæt til hævning 2-3 timer tildækket.
Rør igen og hæld/øs dejen op i en stor bradepande eller 2 små, hvori der er lagt bagepapir.
Fordel dejen med en dejskraber, der dyppes i vand.
Drys med groft hvedemel.
Hæver til dobbelt størrelse, nu ca 2 cm høj og bages midt i en 220°C ovn i ca ½ time.
Er fryseegnet