500 g flormel
1 tsk salt
50 g gær
250 g smør eller margarine
1 ½ dl sødmælk
3 æg
75 g sukker
50 g rosiner
50 g sukat
Melet sigtes med salt og blandes med 1/5 af fedtstoffet.
Æggene sammenpiskes og blandes med mælken, der er opvarmet til 30ºC, hvorefter gæren udrøres flydende med lidt af denne.
Disse ingredienser sammenæltes, og når dejen er fuldstændig sej og smidig, udrulles den i firkanter på ca 1 cm.’s tykkelse.
Resten af fedtstoffet lægges i små stykker på de ⅔ af dejen, som derefter sammenlægges.
Den del af dejen, som ikke er belagt med fedtstof, bøjes først om.
Dejen må nu hvile i 20 minutter, hvorefter den udrulles og sammenlægges igen, således at de 3 lag ligger ovenpå hverandre.
Dejen henstår atter 20 minutter, hvorefter den trilles i en lang pølse, der udrulles tyndt.
Herpå lægges sukkeret, de vaskede rosiner og den småtskårne sukat.
Herom sammenføjes dejen fra begge sider indtil midten og formes til en kringle, (den glatte side må vende opad) sættes på en smurt plade og stilles til hævning ca 2 timer.
Pensles og bestrøs med groft sukker og bages ved god varme 20-25 minutter.