3 flûtes
3 dl kærnemælk
25 g gær
1 spsk salt
2 spsk olie
200 g durum hvedemel
300 g hvede hvedemel
1 æg
groft salt
Gæren røres ud i den lune kærnemælk.
Tilsæt salt og 2 spsk olie og melet, lidt ad gangen.
Hold lidt tilbage, hvis dejen har tendens til at blive for stiv.
Ælt dejen godt igennem, så den bliver jævn og glat.
Stil den til hævning tildækket et lunt sted i en time.
Ælt atter dejen igennem og form den til tre pølser af længde næsten som bagepladen.
Lad brødene efterhæve en halv time på pladen.
Rids de tre flûtes på skrå med et barberblad.
Pensl brødene med æg der er pisket med lidt vand.
Afhængig af hvad brødene skal spises til, kan der drysses med lidt groft salt eller lidt durum hvedemel.
Bag brødene midt i en forvarmet ovn ved 220ºC i 15 minutter.
Pas på de ikke bliver for mørke.