Logo

Briocher med hvidløg og parmesan

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Briocher er oprindeligt franske og bruges ofte som snack til teen eller til morgenmaden. Her laves de med parmesan - perfekt til brunchbordet.


200 g hvedemel
1 tsk salt
1 tsk sukker
2-3 fed knust hvidløg
¼ dl finthakket persille
¼ dl friskreven parmesan
100 g blødt smør
2 sammenpiskede æg
25 g gær
lidt æggehvide til pensling



Bland hvedemel, salt, sukker, hvidløg, persille og parmesan i en skål.
Hak smørret ud heri, tilsæt æggene samt gæren, der er opløst i 2 spsk lunkent vand.
Slå dejen godt sammen.
Ælt den derefter med en smule ekstra hvedemel, del den i 13 lige store dele, tril de 12 af dem til boller og læg dem i smurte forme, fx. muffinforme.
Tril den resterende dej til 12 små kuglen, fæst dem på briocherne med lidt æggehvide og lad dem hæve lunt til dobbelt størrelse, før de bages i ovnen med 250ºC ca. 10 minutter.
Vend briocherne ud på en bagerist og lad dem afkøle en smule, før de serveres.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 1.952 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her