75 g margarine
1 ½ dl vand
50 g gær
1 æg
½ tsk salt
1 tsk sukker
400 g hvedemel
Æg til pensling
Birkes
Fyld:
4 wienerpølser
100 g flødeost
100 g mayonnaise
1 spsk sennep
1 spsk klippet purløg
1 spsk klippet dild
½ rød peberfrugt
Smelt margarinen og bland den med vand.
Hæld det i en skål.
Rør gær, æg, salt og sukker i.
Ælt hvedemel i og ælt dejen godt.
Rul den ud til en cirkel og del den i 8 trekanter.
Rul dem til horn og sæt dem på plade.
Lad dem hæve 15 minutter.
Pensl dem med sammenpisket æg og drys birkes på.
Bag dem midt i ovnen ved 225°C i ca. 15 minutter.
Læg pølserne i en gryde vand og bring dem til kogepunktet.
Afkøl dem.
Skær dem i skiver.
Rør flødeost, mayonnaise, sennep, purløg og dild sammen.
Flæk hornene så den underste del er den tykkeste.
Tag lidt af brødkrummen ud.
Kom fyldet i.
Skær peberfrugten i tynde strimler og læg dem på.
Læg tl sidst "låget" fra hornene på.