50 g gær
2 tsk salt
2 tsk sukker
1 ½ dl lunkent vand
3 dl kærnemælk
2 hele æg
700 g hvedemel
220 g plantemargarine
æg til pensling
Gær, salt, sukker og lunkent vand blandes og henstår medens resten
forberedes.
Kærnemælk lunes med plantemargarine i en kasserolle til margarinen er
smeltet de sammenpiskede æg blandes i.
Det hele blandes og der tilsættes hvedemel til dejen slipper skålen, men
stadigvæk er let klistret. ca. 700 g hvedemel
Dejen hæver 1 ½ time.
Deles i 2 og hver dejklump rulles/trykkes ud til flade runde skiver, der
skæres ud som lagkagesnitter.
Hver snitte rulles fra den brede ende mod spidsen.
12 stk af hver dejklump.
De formede gifler efterhæver 30 minutter. pensles med sammenpisket æg og bages ved 220ºC. i varmluftsovn i 10 min.
Sættes på rist til afkøling.