50 g gær (1 pk)
5 dl vand
4 spsk olie
100 g sigtemel
1 spsk salt
ca. 700 g hvedemel.
Gæren smuldres og røres glat med 1 dl lunkent vand.
Kom resten af vandet i, lunet.
Tilsæt olie, sigtemel, salt og det meste af hvedemelet. ælt dejen grundigt og kom hvedemel i, til den slipper. dæk fadet og lad dejen hæve, tildækket og lunt, til dobbeltstørrelse.
Ælt dejen igennem og form det til et stort rundt brød (eller 2 mindre), der sættes på plade med bagepapir.
Efterhæves til dobbelt størrelse. sæt evt. en "krave" af alufolie/bagpapir omkring brødet, hvis det breder sig for meget på pladen.
Bages på nederste rille ved forvarmet ovn ved 200°C i ca. 1 ¼ time.
Deles dejen til to brød er babgetiden ca. 40 min.
Afkøles på rist.