3 dl vand
5 spsk agar-agar
1 ½ dl cashewnødder
2 spsk sesamfrø eller 1 tsk tahin (sesampasta)
2 tsk løgpulver/løgsalt eller 2 tsk meget finthakkede løg.
½ dl gærflager
1 dl spanske syltede, strimlede røde peberfrugter (pimento)
5 spsk citronsaft
salt efter behov
Kom vand og agar-agar i en lille gryde og bring det til at koge. Sæt varmen på laveste blus og lad det simre i 5 minutter, under jævnlig omrøring. Kom de resterende ingredienser i en blender/food processor. Tilsæt agar-agar-væsken. Blend alle ingredienser ved højeste hastighed i 1-2 minutter, indtil massen er cremet, idet blenderen evt. stoppes et par gange undervejs og indholdet omrøres. Hæld det i en form, og afkøl i køleskab natten over. Tips:Før det afkøles, kan du fx. tilsætte 1 ½ dl finthakkede olien, eller 1 ½ spsk kommenfrø, eller 2 spsk hakked dild, eller 2-3 fed knuste hvidløg.