1 løg
bouillon helst flydende kalve eller okse svarende til 1 ½ bouillonterning.
¼ madlavningsfløde
mælk
en smule blåskimmelost max 4 g
Herbes de Provence
muskatnød
1 stor håndfuld persille
1 gulerod
1 dl hvedemel
50 g smør
½ l. vand
salt, peber
evt. lidt stegesky fra flæsk sild hornfisk eller hvad man nu vil have til..
Lav en simpel font med 1/2l. vand, løget, bouillonen, guleroden (bare snittet i halve på langs)og herbes de Provence (1 tsk ).
Lad det simre 1 time.
Lav en hvid grundsauce med melet og smørret tilsat fonden og fløden...
(husk at si fonden for løg og andet så det er en klar suppe).
Der skal være mindst 3 dl fond, har den kogt for meget ind, tilsæt vand.
Så skal blåskimmelosten i, ikke mere end 4 g
Riv muskatnødden på den fine rille, kun lidt, 6-8 strøg, ned i saucen og
tilsæt den hakkede persille.
Hvis man har stegt flæsk eller fisk.. Brug en smule af stegeskyen
Efter opkoget skal saucen hvile i 10 min.
Det vil ikke se ud som en gammeldags persillesauce, mere brunlig.
Husk salt og peber.
Sjov info: Vidste du, at persille har været dyrket i mere end 2000 år og således er en meget gammel kulturplante. Det kan du læse mere om her.