En moden rød peberfrugt indeholder en vanvittig lækker, sødlig og aromatisk smag, som restaurationsbranchen for længst har taget til sig som en foretrukken ingrediens til fiskesauce.
Opskriften egner sig fortrinligt til fisk og andre lyse kød typer som fx kylling eller kalkun. Anvend dog altid en bouillon, som svarer til det saucen skal serveres til, fx fiske- eller hønsebouillon. 2-3 personer.
1 skive selleri
1 løg
2 peberfrugter
3 dl vand
1 tsk tomatpure
1 tsk grønsagsbouillon
1 kvist timian
1 laurbærblad
Grønsagerne klargøres og skæres i mindre stykker.
De kommes i en gtyde med vand, tomatpure og grønsagsbouillon samt timian og laurbærblad.
Kog det hele i 15-20 min., og tag derefter laurbærbladet og timiankvisten op og blend saucen.
Smag til med salt og peber og servér.
Tips: Variationer kan laves over næsten alle grønsager, der findes. Rød-gule råvarer som tomat, gulerod og gul peberfrugt er dog altid et hit.
Næringsberegning pr. person.
Fedt: 0,8 g 9e%
Protein: 3,2 g 17e%
Kulhydrat: 14,1 g 74e%
Kostfiber: 4,1 g
Energiindhold: 323 kJ