Kartoffelmos Sørens
1 kg store, melede kartofler
1 snittet løg
salt og peber
en god klat smør
3 - 4 spsk flødeost
2 æggeblommer
Kartoflerne skrælles og skæres i grove stykker.
Det snittede løg koges et par minutter før kartoflerne tilsættes med salt og peber. Koger ca. 20-25 min.
Halvdelen af vandet hældes fra, og kartoflerne piskes ud i det resterende vand.
Brug elpiskeren.
Til sidst piskes smør, flødeost og æggeblommer i mosen.
Resten af kartoffelvandet kan evt. bruges til saucen, for der skal være nok af den.
Tips: Hvis ungerne ikke vil spise kogte eller marinerede grønsager og salater. Til gengæld vil de gerne have dem rå, så server fx. appelsinbåde, store agurkeskiver, og rå, snittet hvidkål. På den måde tvinges de ikke til at spise noget, de ikke kan fordrage, men alligevel får de ting, de skal have til deres krop. Fint kompromis - og med tiden lærer de vel at sætte pris på veltilberedte grønsager også.