Fulling er en ret med traditioner flere hundrede år tilbage og med oprindelse fra et mindre område lige syd for Løkken. Den oprindelige ide med retten er at anvende lokale råvarer der var almindelige i enhver landhusholdning, saltet kød og ingredienser til bagning. Retten består af tre dele. Sammensætningen af noget salt, noget sødt og noget neutralt smagende der fylder - deraf navnet fulling. Det giver tilsammen en god smagsoplevelse. (4 personer)
# Ingredienser
250 g hvedemel
½ spsk sukker
½ tsk salt
1 tsk natron
2 æg
ca. 4 dl kærnemælk
*
Tilberedning
Fullingdej:
Ingredienserne blandes til en dej der også kan bruges til æbleskiver.
En del af dejen bages på en pande med høj kant til den er næsten gennembagt og lægges ud på et låg eller andet af samme størrelse hvorefter en anden del bages på samme måde.
Når den sidste del er næsten gennembagt, vendes den første ovenpå så den samlede højde bliver 3-4 cm.
Når den tykke fullingkage er gennembagt, tages den af panden og skæres i strimler på ca 2 cm tykkelse, hvorefter strimlerne igen bages på panden på alle sider til de er gyldne.
Letsaltet ribbenssteg koges og afkøles.
Derefter skæres den i passende stykker der brunes på panden.
De serveres til fullingkagen sammen med sirup.
Nogle steder blandes sirup med fedtet fra stegningen af ribbenstegen inden servering.
Sæt begge dele på bordet og lad folk blande selv hvis de har lyst.
Juleøl, enten nisseøl eller af en sværere kaliber. Bruges nisseøl, kan den koges og tilsættes en lille smule sukker ligesom det nogle steder er skik til grønlangkål, men det er ikke noget krav.
En god bjæsk til er også en god ide.