3 romaine salathoveder
18 ansjosfileter
6 skiver toastbrød
3 spsk smør
3-4 fed hvidløg
18 spsk fintreven Parmesanost
8 spsk olivenolie
4 spsk vineddike
1-1 ½ tsk salt
½ tsk hvid peber
6 rå æggeblommer
Gør salathovederne i stand, skil dem i enkelte blade, som skylles grundigt og får lov at dryppe godt af, inden de rives i mindre stykker.
Ansjosfileterne skæres i strimler.
Skær brødskiverne i terninger og steg dem gyldne i smørret.
Når de er færdige, lægges de til afkøling på fedtsugende papir.
Rør olien med vineddike, salt og peber.
Pil hvidløgsfedene og pres dem direkte i dressingen.
Bland salatbladene med ristede brødterninger, ansjosfileter og reven ost og vend dressingen i.
Pisk æggeblommerne let sammen og vend dem i salaten, til alle blade er glinsende blanke.