Brug bønner, både de grønne og evt. også de gule voksbønner, som man kun ser om efteråret. Så køb og brug dem, når du ser dem. Server salaten som frokostsalat eller som tilbehør til grillet kød som kalv eller okse.
350 g grønne og gule bønner
1 lille ds ansjoser
4 spsk olivenolie
1-2 spsk citronsaft
friskkværnet peber og evt. salt
35-50 g saltmandler.
Urte-ricotta:
1 bæger ricotta
1 knust fed hvidløg
1 bdt fintskåret purløg eller dild.
Kog bønnerne i letsaltet vand 4-5 minutter.
Hæld bønnerne i en sigte, afkøl dem under den kolde hane, lad dem dryppe af og bland dem med ansjoserne.
Pisk dressingen sammen, smag til med peber, evt. salt - men husk at ansjoser og mandler salter en del i sig selv.
Bland dressingen med bønner og ansjoser, drys saltmandler over og server salaten med urtericottaen, hvortil alle ingredienser er rørt sammen og smagt til.