.jpg)
Bønner er en god ledsager til grillmad, især svinekød. Den dejlige lugt af bønnegryde er uimodståelig.
Her er en lille bønnehemmelighed: Du kan faktisk trylle en helt almindelig dåse bønner i tomat om til et helt fantastisk tilbehør.
Dåse med bønner i tomat
100 g bacon, skåret i strimler
½ løg, finthakket
1 hvidløgsfed, finthakket
2 dåser hvide bønner i tomat
2 spsk worcestershiresauce
2 spsk dijonsennep
1 (måske 2) stænk tabascosauce
½ tsk chilipulver
½ tsk stødt spidskommen
2 spsk brun farin
salt og kværnet sort peber
Forvarm ovnen til 160°C.
Steg baconstrimlerne i en stegepande til er gyldne, men stadig bløde.
Bland løg i og steg videre i 3 minutter.
Tilsæt hvidløg og steg videre i 1 minut.
Hæld baconblandingen over i et ildfast fad.
Hæld bønnerne i sammen med sennep, tabasco, chilipulver, spidskommen og farin.
Smag til med salt og peber.
Sæt fadet i ovnen og bag indtil bønnerne bobler i toppen, og saucen begynder at blive hård langs kanterne af fadet.
Bønnerne skal have en god halv time i ovnen.
Tips: BBQ-bønner kan godt varmes op igen i mikroovnen eller ved lav varme i en gryde. Dette er selvfølgelig kun muligt hvis der er noget tilovers, og det plejer der ikke at være.