Arancini di riso alla siciliana - Arancini betyder små appelsiner, men retten får dette navn, fordi risbollerne kommer til at ligne små appelsiner.
300 g italienske ris (arborio)
1 løg
1 spsk olivenolie
1 dl hvidvin
½ tsk safran i pulver
100 g parmesanost
1 æg
salt
peber
ca. 1 liter suppe eller vand
50 g parmaskinke
100 g mozzarellaost
hvedemel
æg og rasp til panering
olie til stegning
Lav først en risotto af risen på følgende måde:
Sæt vand eller suppe over i en gryde og bring det til kogepunktet. Pil og hak løget meget fint. Lad løget blive klart i olivenolie. Rist risen i olien under omrøring, tilsæt vinen og lad risen absorbere vinen. Opløs safranen i lidt suppe. Tilsæt den varme suppe eller vand lidt efter lidt, indtil risen er kogt med lidt bid i »al dente«. Tilsæt safranen halvvejs inde i forberedelsen. Bred risen ud på et fad og lad den køle af.
Til fyld hakkes parmaskinke og mozzarella fint sammen. Rør parmesanosten og ægget i den afkølede ris.
Ved hjælp af en ske og melede hænder laves kugler ca. på
størrelse med en mandarin. Der trykkes et hul i midten og kommes lidt fyld af mozzarella og skinke i hullet, som lukkes igen. Risbollerne rulles i pisket æg og derefter i rasp og steges lysebrune i hed olie. De tages op med en hulske og lægges på fedtsugende papir og serveres varme.
--