12 abrikoser
2 dl hvidvin
2 dl kyllingefond
2 tsk majsstivelse
Vand
salt og peber
En anelse sukker
2 cm ingefærknold
Kom abrikoserne i hvidvinen og lad dem trække lidt.
Skræl imens ingefæren og skær den i meget tynde strimler.
Tag abrikoserne op af hvidvinen og læg dem til side.
Hæld hvidvinen i en kasserolle sammen med kyllingefonden og den strimlede ingefærknold.
Lad det koge ind til ca. halvdelen af væden er fordampet.
Dvs. at det skal koge i ca. 15 minutter.
Fisk så ingefærstrimlerne op af saucen og kassér dem.
Kog abrikoserne i saucen, til de er møre.
Tag 4 eller 8 af de 12 abrikoser op og gem dem.
Kom resten i en blender og blend det til en fuldstændig ensartet sauce.
Jævn saucen med majsstivelsen udrørt i lidt vand.
Tilsæt ikke det hele på en gang, men justér selv konsistensen, som den ønskes.
Smag til med salt, peber og en anelse sukker.
Kom de gemte hele abrikoser ned i saucen og servér den varm.
Kyllingefond: Kog fjerkræbenene sammen med grønsager dækket af vand i ca. ½ time. Skum jævnligt af. En del af væden fordamper.