Logo

Ærter á la Française

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ærter á la Française

 

Ærter som en franskmand ville have lavet dem, men mest, fordi danske ærter bare hører til blandt verdens bedste....Denne delikate garniture går fantastisk til grillet kød, fisk eller fugl.

Opskrift til 4 personer

 

# Ærter Française:

400 g frosne fine ærter
75 g syltede perleløg
100 g god bacon (et helt stykke)
4 blade hjertesalat
evt et par kviste citrontimian

½ dl vand
½ tsk salt

*

Skær bacon i tern og steg det sprødt i en gryde.

Alt efter hvor fedt det er, kan du evt. hælde lidt af baconfedtet fra.

Tilsæt citrontimian og de syltede løg og lad det sautere til det værste eddike er kogt af og løgene er gennemsigtige.

Tilsæt ærterne, vand og salt og sæt låg på gryden.

Lad ærterne koge op og sluk så for varmen.

Snit salaten fint.

Hæld vandet fra ærterne og vend salaten i lige inden servering – den skal blot falde sammen, men må stadig gerne give lidt knas.

 

Server til kød- eller fiskeretter.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 8.453 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her