Logo

Whiskystykker 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 bøffer á ca. 200 g krondyr mørbrad
¼ fl. rødvin
Bouillon (okseterning)
Meljævning
6 cl. whisky
Salt
peber

Tilbehør:
Bagte kartofler
smør
persille
hvidløg
Ovnbagte løg 1 pr. person
1 skål blandet salat

Mørbradens skæres til tykke bøffer/medaljoner. Bøfferne brunes i smør på en meget varm pande. Whisky hældes over og antændes. PAS PÅ FLAMMERNE. Når whiskyen er brændt af tilsættes rødvin og bouillon, saucen jævnes med meljævning - smages til med salt og peber. Bøfferne lægges i saucen og steger færdig ca. 5 min.
Kartoflerne skrubbes - gives et kryds - og steger i en 200 º varm ovn 1 ¼ time - de skal være meget møre.
Løg pakkes i alufolie og steger med i ca 45 min - afhængig af størrelsen. Smør røres op med hvidløg og persille - stilles koldt. Bruges som tilbehør til kartoflerne.

Servering:
Bøfferne serveres i saucen. Kartofler og løg i alufolie. Dertil hører et godt glas rødvin.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.093 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her