400 g penne (kort pasta)
salt
500 g cherrytomater (eller tilsvarende flåede tomater)
1 fed hvidløg
italiensk chilipeber (peperoncino) efter behag
4 spsk olivenolie
friskhakket bredbladet persille
Det meste af det pasta, italienerne tilbereder, serveres i saucen, og det bliver »mantecato«, blandet i saucen i en rummelig pande, for så trænger saucens smag bedre ind i pastaen.
Vi har fundet et godt alternativ. Hvis ikke man er i besiddelse af sådan en pande, kan man enten blande pastaen med saucen i gryde, eller man kan bruge en »wok«, den pande der bruges i det asiatiske køkken. I en wok er der sagtens plads til 500 g kogt pasta, og saucen kan laves direkte i wokken.
Sæt vand over til pasta, og når det koger, kom et par spsk salt i vandet og pastaen. Mens pastaen koger, kan saucen laves. Skyl cherrytomaterne
og del dem i to.
Pil hvidløget, varm det i olien med peperoncinoen, tilsæt tomaterne og lad saucen koge igennem.
Dryp pastaen, hæld den ned i selve tomatsaucen og varm den igennem et minut med tomatsaucen. Drys pastaen med hakket persille og server.