Logo

Vildsvinekølle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 kg vildsvinekølle m. ben
8 enebær
6 korn hel allehånde
salt, friskkværnet peber
1 tsk tørret timian
2 suppeviske
2 løg
250 g vildtben
30 g klaret smør
150 g spæk skåret i tynde skiver
¼ l kraftig rødvin
1 ½ dl fløde
1-2 spsk Maizena
sherryeddike
 
Køllen skylles og duppes tør.
Enebærrene og allehånde knuses i en morter, blandes med salt, peber og
timian, og køllen gnides med den blanding.
Ovnen forvarmes til 180ºC.
Suppeviskene gøres i stand og vaskes, løgene pilles.
Alt skæres i store tern.
Benene vaskes, det klarede smør skæres i små stykker.
Alle disse ingredienser lægges i en bradepande.
Bradepanden sættes i ovnen (nederst).
Køllen lægges på risten derover og steges i ca. 30 minutter ved 180ºC.
Spækskiverne lægges på køllen, som steges videre i ca. 2 timer ved 160°.
Undervejs hældes der engang imellem lidt vand i bradepanden.
Temperaturen i køllen kontrolleres med et kødtermometer.
Temperaturen i midten af køllen skal være 72°C.
Køllen tages ud af ovnen og stilles varmt.
Stegefonden bringes i kog med vand og vin, fedtet fjernes, hvorefter
fonden hældes igennem en sigte ned i en gryde og bringes i kog med fløden og jævnes.
Smages til med eddike, salt og peber. 
Serveres med hjemmelavede pommes frites og broccoli, savoykål eller
glaserede majroer.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 8.319 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her