100 g oliven
100 g fetaost
100 g hytteost
¼ dl chilisauce
2-3 dl grønsagsbouillon
3 løg
1 spsk olivenolie
1 tsk tørret basilikum
10-12 lasagneplader
250 g forkogt hel spinat
reven ost til gratinering
Kom oliven, fetaost og hytteret i en blender eller hak det fint sammen med en kniv.
Tilsæt chilisauce og spæd med bouillon.
Hak løgene og svits dem i olivenolien.
Kom lidt af løgene i bunden af et ovnfast fad og bland resten af løgene i oliven- og ostemassen.
Krydr med basilikum.
Læg et lag lasagneplader over løgene i fadet. Dæk med et lag spinat og derefter et lag oliven- og ostemasse.
Læg plader, spinat og oliven-ostemasse i tre lag og afslut med lasagneplader.
Dæk formen med folie og gratiner den i ovnen ved 250ºC i ca. 40 min.
Riv osten og strø den over lasagnen.
Gratiner den yderligere i 10-15 min uden folie.
Tips:
Anvend gerne grønne lasagneplader som indeholder spinat. De passer til retten og er sunde og ser festlige ud.