150 g hvedemel
2 æg
1 æggeblomme
2 dl mælk
5 g sukker
salt
1 dl vand
smør
Nøddefyld:
200 g valnødder
klar honning
mælk
Flødeostfyld:
200 g flødeost
2 spsk cremefraiche
1 spsk rosiner opblødt i rom
1 tsk hakket citronskal
1 spsk sukker
1 knsp. salt
Chokoladesauce:
100 g bitter chokolade
2 spsk fløde
2 spsk sort kaffe
1 spsk sukker
Lav en jævn dej af hvedemel, æg, æggeblomme, mælk, vand, salt og sukker, og bag det som små, bløde pandekager, brug så lidt smør som muligt til stegningen.
Målene der er angivet, skulle strække til 8-10 pandekager.
Fyld dem med et af de 2 fyld, der beskrives nedenfor, rul dem sammen, og hæld varm chokoladesauce over.
Hvis man bryder sig om det, kan man også hælde noget opvarmet rom over og antænde det.
Nøddefyld:
Hak nødderne groft, og tilsæt tilstrækkelig klar honning og lunken mælk, så det danner en blød smidig blanding.
Flødeostefyld:
Pres flødeosten gennem en sigte, og rør den sammen med creme fraichen, hakket citronskal, sukker, lidt salt og de udblødte rosiner, indtil blandingen er blød og smidig.
Chokoladesauce:
Bræk chokoladen i stykker, og smelt den i vandbad sammen med fløde, kaffe og sukker (mængden af sukker er afhængig af hvor bitter chokoladen er).
Rør til det er godt blandet, og server saucen varm.