Logo

Tværreb i hvidkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg tværreb - udskåret som short ribs.
2 spsk olivenolie eller anden fedtstof
750 g hvidkål
2 store løg
4 æbler
2 stilke frisk timian
3 dl hvidvin
50 g smør

Skær kålhovedet i både, som igen deles på tværs og fjern stokken.
Kom kålen i kogende vand og lad det få et opkog.
Hældes i et dørslag til afdrypning.
De pillede løg skæres i grove tern.
Æblerne skrælles og kernehuset fjernes.
Kødstykkerne brunes i lidt olie – enten på panden eller i ovnen.
Krydres med salt og peber.
Dæk bunden af et ovnfast fad med kål. Krydr med salt og peber.
Halvdelen af både løg og æbler fordeles på kålen.
Riv blade ne af den ene timiankvist og drys disse over.
Den anden vedlægges retten sammen med de andre ingredienser. Kødstykkerne anbringes på kålen.
Kødet dækkes med resten af kål, løg og æbler og krydres.
Hæld hvidvinen over.
Øverst fordeles smørret i tynde skiver.
Dæk retten tæt med bagepapir eller alufolie.
Stil fadet i ovnen ved ca. 170° C i ca. 2 ½ time.
Serveres i det ovnfaste fad.
En god skive brød til at suge den gode stegesky vil passe godt til retten.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 764 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her