(4 personer)
300 g tunfilet uden slag (ca. 10 cm bredt stykke af den tykkeste del af fileten)
Kinaradise (skal være fast)
Citron eller lime
Wasabi (japansk peberrod)
Umebashi paste (1)
Finthakket purløg
Sancho eller sort peber
Soya
(1) Umeboshi paste: Purerede, syltede umodne japanske blommer. Smager salt og skarpt syrligt. Købes i asiatiske forretninger.
Skær tunen i stykker a 10x4x4 cm og krydr med sancho/peber.
Sauter stykkerne på en grill eller grillpande og køl omgående ned i isvand.
Dup dem tørre og skær i skiver a 4 mm.
Skræl kinaradisen og skær i stykker a la tunen, 10x4x4 cm og derefter i 1 mm tykke skiver.
Anret på et stort fad: 1 skive kinaradise, derpå 1 skive tun med lidt umebashi paste og hakket purløg.
Læg også wasabi og citron/limebåde på fadet.
Man blander soya med wasabi og citron/limesaft i sine egen soyaskål.