4 personer
500 g kogt hakket grønkål
600 g torskerogn fra dåse
150 g bacon i strimler
Madolie
Persille og citron til pynt
Bechamelsauce (tyk hvid sauce):
30 g margarine
3 spsk hvedemel
5 dl mælk
150 g revet ost
2 tsk salt
1 tsk peber
Evt. Muskat
Den optøede grønkål fordeles i et ovnfast fad smurt med madolie. Torskerognen skæres i skiver og lægges ovenpå grønkålen. saucen hældes over og den stegte bacon fordeles. Bages i forvarmet ovn ved 180 c i ca 45 min.
Bechamelsauce: Smelt margarinen, tilsæt hvedemel under kraftig omrøring og hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring. Smag til med salt og peber og evt. Muskat.
I stedet for kogt hakket grønkål kan kogt hakket hvidkål anvendes.
Serveringforslag:
Hovedret/frokostret/forret: Grønkålsvugge pyntet med persille og citron serveret til friske agurker skåret i stave samt rugbrød.
Vegetarret: Undlad torskerognen og anvend i stedet 500 g kogt hakket hvidkål. Erstat bacon med gratineringsost.