4 personer
4 torskefileter a 125 g
salt og peber
50 g fuldkornsbrødkrummer
2 spsk hakket dild
2 spsk hakket persille
2 spsk hakket purløg
2 spsk mager cremefraiche
2 flasketomater, skåret i små terninger
2 spsk citronsaft
Dup fileterne tørre og drys med salt og peber.
Læg derefter fileterne i et foliebeklædt ovnfast fad med skindsiden nedad.
Bland ingredienserne til skorpen i en lille skål og fordel blandingen over torskefileterne ved at trykke forsigtigt, så det hænger fast.
Bages i en forvarmet ovn ved 180ºC i 20 minutter.
Dæk fadet med folie, hvis skorpen bliver for brun.
Server fx. med haricots verts til.
kJ 583; protein 24 g; fedt 1 g; kulhydrat 7 g
Variation: Laks med krydderurtesauce (4 personer)
Steg 4 laksesteaks a 50 g under en medium varm grill i 4 minutter på hver side.
Rør 1 spsk hakket basilikum sammen med 1 spsk hakket estragon samt 1 ¾ dl yoghurt naturel og smag til.
Server laksen med sauce og citronbåde til.
kJ 402; protein 10 g; fedt 6 g; kulhydrat 2 g