600 g torskefilet
2 dl fiskefond
2 dl piskefløde
2 æggeblommer
25 g smør
saften af ½ citron
2 nye små gulerødder
2 nye forårsløg
2 nye persillerødder
Olivenolie
Frisk estragon
Salt
peber
Torsken skæres i 4 lige store stykker, som lægges i et smurt ovnfast fad. Torsken bages i ovnen ved 175°C til den skiller i lamellerne ved et let tryk, men stadig er klar at se på.
Fiskefonden koges ind til ½ dl Tilsæt piskefløden og kog den ind til
ca. halvdelen.
Grøntsagerne renses. Skær forårsløg, persillerod og gulerødder i små
skiver på skrå. De sauteres let i olivenolie i en gryde.
Fiskesaucen blendes i en blender med æggeblommer, smør og citronsaft
og hældes over grønsagerne. Smag til med salt og peber.
Estragonen plukkes, hakkes og blandes i grønsager og sauce. Varm
forsigtigt uden at saucen kommer i kog. Koger den vil saucen skille pga.
æggeblommerne.
Den bagte torskefilet arrangeres på tallerkener, dækkes med
cremesauce med grønsager og estragon, som efter opvarmning har fået
en helt tæt og fast konsistens.