Denne opskrift giver en lækker grund-tomatsauce, der kan serveres til en masse retter enten varm eller kold. De mål, der angives her, giver et resultat på cirka 8 dl.
1 spsk olivenolie
1 lille hakket løg.
1 kg hakkede, meget modne tomater
2 fed pillede, knuste hvidløg
2 laurbærblade
2 kviste hakket bladselleri
1 teskefuld sukker, lidt salt og friskkværnet, sort peber.
Varm en spiseskefuld olivenolie i en stor gryde over jævn varme.
Tilsæt 1 lille hakket løg.
Lad løget stege et par minutter og tilsæt så 1 kg hakkede, meget modne tomater, 2 fed pillede, knuste hvidløg, 2 laurbærblade, 2 kviste hakket bladselleri, 1 teskefuld sukker, lidt salt og friskkværnet, sort peber.
Bring blandingen langsomt i kog og lad den simre stille og roligt i 30 minutter, indtil alle ingredienserne er gennemkogte og bløde.
Fjern laurbærbladene og hæld den kogte tomatblanding på en blender og blend den eller pres den gennem en si, så kerner og skind sies fra.
Hvis saucen skal serveres varm, så varm den langsomt op.