4 personer:
500 g modne tomater (eller 1 dåse hakkede)
2 røde peberfrugter (250 g)
1 løg (150g)
2 fed hvidløg
2 tsk olivenolie
1 spsk vineddike
1 ¼ l grønsagsbouillon
1 tsk tørret basilikum
salt og peber
1 person:
125 g modne tomater (eller ¼ dåse hakkede)
½ rød peberfrugt (65 g)
¼ løg (40 g)
½ fed hvidløg
¼ tsk olie
¾ tsk vineddike
4 dl grønsagsbouillon
¼ tsk tørret basilikum
salt og peber
Skær tomaterne i kvarter.
Halver peberfrugterne, kasser kernerne og skær frugtkødet ud i tern.
Sauter tomat og peberfrugt i olivenolie sammen med hakket løg og hvidløg.
Hæld vineddike på og lad det koge helt ind.
Tilsæt bouillon og basilikum og lad suppen simre i 15 minutter.
Blend suppen, giv den et opkog og smag til med salt og peber.
Server med godt brød.
Tips: Rør lidt afdryppet yoghurt med lidt frisk basilikum, salt og peber og læg en skefuld i hver tallerken suppe.
Energi pr. portion: 475 kJ/114 kcal Protein: 20,9% Fedt: 29,4% Kulhydrat: 49,7%