Logo

Tips: Kartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

  Tips: Kartofler

Bagte kartofler: Stik et metalgrill­spid igennem kartoflen, så bager den hurtigere. Kartoflerne kan også forkoges i 15 minutter - så bliver bagetiden den halve.

Bagte kartofler, der er tilovers kan bages igen. De dyppes i vand og stilles i ovnen ved 150°C i 20 minutter.

 

Kartoffelmos: Kommes der 1 tsk bagepulver i kartoffelmosen, bliver den let og luftig. Hvis kartoffelmos bliver vandet, når der er tilsat mælk - det sker ofte, hvis kartoflerne har kogt for længe - kan mosen gøres let og luftig ved at tilsætte mælke­pulver.

 

Sprøde stegte kartofler: Når kartoflerne er skrubbet, gnides de med lidt salt - det gør dem sprøde. Rids kartoflerne med en gaffel, pensl dem med fedtstof og steg dem i en varm ovn.

 

Gamle kartofler: For at give gamle kartofler en bedre smag tilsættes kogevandet lidt sukker . Kom 1 tsk eddike i vandet for at forhindre, at kartoflerne mlsfarves.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.445 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her