Logo

Thanksgiving turkey

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4-5 kg kalkun (ikke udbenet)

Fyld :
4 skiver hvedebrød i terninger
2 madæbler i terninger
200 g kogte kastanier
1 løg i små terninger
2 stilke bladselleri i små terninger
salvieblade
timiankviste
75 g smeltet smør
2-3 dl æblemost eller bouillon
salt
peber

Rør ingredienserne til fyldet sammen. Gnid kalkunen ind og udvendigt med citronsaft og salt. Fyld den, men ikke for hårdt, fyldet svulmer lidt op. Halsskindet kan også fyldes. Luk kalkunen med kødnåle. Smør den udvendigt med 50 g smør. Læg kalkunen på risten i bradepanden med brystet opad. Sæt den i en 180°C varm ovn og steg den i ca. fire timer. Dryp flittigt undervejs med 3 dl god fjerkræbouillon og 2 dl vand. Når det er dryppet over øses sky fra bradepanden over kalkunen.
Server med cranberry sauce (tranebærsauce): tranebær, en sjat
vand, lidt mere portvin, sukker og ingefær eller kanel koges igennem.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.172 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her