50 g ris vermicelli (lang, tynd spagetti)
250 g svinesmåkød eller hakket svinekød
1 spsk olie
1 fed hvidløg
1 tsk rød chili, frisk, hakket
2 grønne skalotteløg, hakket
1 gulerod, revet
1 spsk korianderblade, frisk, hakket
1 tsk fiskesauce
100 g rejer, kogt og hakket
30 stk forårsrulle dej blade
1 spsk hvedemel
2 spsk vand
olie til friturestegning
Chili & peanuts sauce:
¼ kop eddike, hvid
2 spsk sukker
½ agurk, skrællet, afkernet og hakket
¼ tsk rød chili, frisk, hakket
1 spsk peanuts, hakket
Dæk ris vermicelli med varm vand i en skål, ca. 10 minutter.
Afdryp dem.
Opvarm olie i en pande, tilsæt kød, hvidløg og chili.
Steg rør rundt indtil kødet er brunt.
Tilsæt løg, gulerødder, koriander, fiskesauce, rejer og vermicelli.
Steg og rør indtil det er gennem varm. Stil det til afkøling.
Læg ca. 1 spsk kød på et hjørne af hvert dej blad, smør hjørnerne med en
blanding af hvedemel og vand.
Fold venstre og højre hjørne indad, rul bund hjørne indad og luk.
Lige før servering frituresteges rullerne i varm olie indtil de er brune.
Afdryp dem på papir.
Server rullerne varme sammen med Chili & peanuts sauce.
Chilli & Peanut Sauce:
Bland eddike og sukker i en pande, rør over varme indtil sukkeret opløses. Bring i kog, simmer uden løg i ca. 4 minutter eller til sirup begynder at få farve.
Fjern sirup fra varmen og hæl den over i en skål.
Afkøl den lidt og rør de sidste ting i.
Tips: Hvis man forsteger rullerne, kan de nedfryses til senere brug.